W NAJBLIŻSZYM CZASIE MEDYTUJEMY W…

  1.

  • … MŁYN TOMARYNY (https://mlyntomaryny.pl)
    TERMIN:  23 – 26 września 2021 r.
    TEMAT: Jesienne odNOWA w Dobrym Zaczynie

    Chcesz delikatnie oczyścić i odżywić swoje ciało? Pragniesz oczyścić umysł ze zbędnych myśli i uwarunkowań emocjonalnych oraz podnieść poziom energii życiowej? Chcesz wzmocnić swoją odporność, praktykować jogę, medytację i proste oraz bezpieczne techniki oddechowe? Jeśli na dodatek chcesz dowiedzieć się jakie są podstawowe założenia ajurwedy (najstarszej nauki o zdrowiu), poznać tajniki kuchni ajurwedyjskiej, zapraszamy na kompleksowy program odNOWY w bajkowym Dobrym Zaczynie aka Młynie Tomaryny na Mazurach.

    *Wszystkie punkty programu obowiązują z uwzględnieniem obowiązujących wytycznych i obostrzeń

    Co wchodzi w skład całego programu?

    – codzienne sesje oczyszczających, podnoszących poziom energii oraz wydolność, ułatwiających koncentrację, odmładzających technik oddechowych i medytacji prowadzona przez Karolinę Szaciłło, dziennikarkę, autorkę książek o zdrowym stylu życia oraz nauczycielkę technik oddechowych i medytacji. Techniki są selektywnie dobrane, tak aby oczyszczały organizm z toksyn, a umysł z nadmiaru często wypartych emocji. Odciążają system immunologiczny przywracając zdrowie oraz głęboko odprężają regenerując system nerwowy i przywracając siły witalne. Widoczne jest to między innymi poprzez redukcję poziomu kortyzolu w organizmie.

    – codzienne wykłady (dotyczące zdrowego stylu życia m.in. psychodietetyki, ajurwedy, chwili obecnej i jej wpływu na podniesienie odporności efektywności w pracy, radzenia sobie ze stresem etc.)

    – codzienna poranna sesja jogi i relaksacji, którą poprowadzi Maciek Szaciłło, kucharz, autor książek kulinarnych, od lat promuje zdrowy styl życia i praktykuje jogę. Ma doświadczenie w prowadzeniu zajęć jogi na wyjazdach. Współpracował z jedną z najlepszych warszawskich szkół jogi.

    – warsztaty zdrowego, intuicyjnego gotowania zgodnego z zasadami ajurwedy prowadzone przez Maćka – w ich trakcie zdobędziesz nie tylko wiedzę praktyczną. Dowiesz się również m.in. jaki wpływ mają smaki na poszczególne emocje oraz jak je równoważyć. W trakcie wyjazdu odbędzie się 1 warsztat.

    – zdrowe posiłki wegetariańskie lub wegańskie (na życzenie)

    Cena: os. dorosła – 1850 zł  (w tym 300 zł zaliczki; od 8 tygodni przed warsztatem jest bezzwrotna w związku z opłaceniem bezzwrotnego zadatku na rzecz ośrodka)

    – zawiera wszystkie elementy programu jesiennej odNOWY wraz z zakwaterowaniem i pełnym wyżywieniem

    * dojazd we własnym zakresie

    – liczba miejsc ograniczona (maksymalnie 14 miejsc)

    Zapisy i dodatkowe informacje: karolina.kopocz@gmail.com
    Zdjecie: galeria Młyn Tomaryny

  •                              2.
    • … NASZA PRZESTRZEŃ POD WARSZAWĄ (Książenice)

        • TERMIN:  9 października godzina: 9 – 16
          TEMAT: Jesień z jogą, medytacją i ajurwedą vol.2

  •  Chcesz zadedykować (minimum) jeden, październikowy dzień najważniejszej osobie w swoim życiu – SOBIE? Chcesz dowiedzieć się jak w naturalny sposób podnieść poziom energii życiowej, wzmocnić odporność i przeciwdziałać jesiennym spadkom nastroju? Pragniesz spędzić ten czas blisko lasu praktykując jogę, medytację, świadomy oddech i ucząc się jak gotować zgodnie z podstawowymi zasadami ajurwedy sezonową kuchnię? Zapraszamy na „Jesień z jogą, medytacją i ajurwedą” w naszej podwarszawskiej przestrzeni.*Wszystkie punkty programu obowiązują z uwzględnieniem obowiązujących wytycznych i obostrzeńCo wchodzi w skład całego programu?- 90 – minutowa sesja joga i relaksacji prowadzona przez Maćka- 90 – minutowy wykład o tym jak wzmocnić odporność korzystając ze wskazówek ajurwedy oraz sesja prostych, bezpiecznych technik oddechowych podnoszących poziom energii życiowej, wzmacniających odporność i medytacja prowadzona (Karolina)

    – 150 – minutowy warsztat intuicyjnego w trakcie którego wspólnie przyrządzimy pełnowartościowy, sezonowy posiłek składający się z 4 dań wraz z deserem zgodny z najważniejszymi zasadami kuchni ajurwedyjskiej; część przygotowywania posiłku np. pieczenia wspaniałych chlebków chapati odbędzie się plenerze (prowadzimy wspólnie); gotowanie zakończy wspólny posiłek

    Cena: 350 zł (w tym bezzwrotny zadatek – 100 zł)

    * dojazd we własnym zakresie

    – liczba miejsc ograniczona (maksymalnie 11 miejsc)

    Zapisy i dodatkowe informacje: karolina.kopocz@gmail.com
    foto: Unsplash Mona Eendra

  •                                3.
    • …SWYSTOWYM SADZIE (www.ropki.com.pl)

    • TERMIN:  7 – 12 lutego 2022

      TEMAT: Ferie z jogą, medytacją i ajurwedą 

  • Chcesz połączyć wyjazd na ferie zimowe do malowniczych Ropek (Beskid Niski) z podróżą wgłąb siebie? Pragniesz oczyścić umysł ze zbędnych myśli i uwarunkowań emocjonalnych? Chcesz wzmocnić swoją odporność, praktykować jogę, medytację i proste oraz bezpieczne techniki oddechowe? Jeśli na dodatek chcesz dowiedzieć się jakie są podstawowe założenia ajurwedy (najstarszej nauki o zdrowiu), zapraszamy na „Ferie z medytacją i jogą w Swystowym Sadzie”.
  • *Wszystkie punkty programu obowiązują z uwzględnieniem obowiązujących wytycznych i obostrzeń
  • Co wchodzi w skład całego programu?– codzienne popołudniowe sesje oczyszczających, podnoszących poziom energii oraz wydolność, ułatwiających koncentrację, odmładzających technik oddechowych i medytacji prowadzona przez Karolinę Szaciłło, dziennikarkę, autorkę książek o zdrowym stylu życia oraz nauczycielkę technik oddechowych i medytacji. Techniki są selektywnie dobrane, tak aby oczyszczały organizm ztoksyn, a umysł z nadmiaru często wypartych emocji. Odciążają system immunologiczny przywracając zdrowie oraz głęboko odprężają regenerując system nerwowy i przywracając siły witalne. Widoczne jest to między innymi poprzez redukcję poziomu kortyzolu w organizmie oraz wykłady (dotyczące zdrowego stylu życia m.in. psychodietetyki, ajurwedy, chwili obecnej i jej wpływu na podniesienie odporności efektywności w pracy, radzenia sobie ze stresem etc.)– codzienna poranna sesja jogi i relaksacji, którą poprowadzi Maciek Szaciłło, kucharz, autor książek kulinarnych, od lat promuje zdrowy styl życia i praktykuje jogę. Ma doświadczenie w prowadzeniu zajęć jogi na wyjazdach. Współpracował z jedną znajlepszych warszawskich szkół jogi.

    – warsztaty zdrowego, intuicyjnego gotowania zgodnego z zasadami ajurwedy prowadzone przez Maćka – w ich trakcie zdobędziesz nie tylko wiedzę praktyczną. Dowiesz się również m.in. jaki wpływ mają smaki na poszczególne emocje oraz jak je równoważyć. W trakcie wyjazdu odbędzie się 1 warsztat

    – konsultacja ajurwedyjska, zabiegi i masaże olejowe – towarzyszyć nam będzie Bartek Korpacz, wspaniały konsultant i masażysta ajurwedyjski; konsultacja, zabiegi i masaże są dodatkowo płatne

  •  – zdrowe, legendarne już posiłki wegetariańskie przygotowywane przez Grażynę właścicielkę Swystowego Sadu;
    • na miejscu możliwość biegania na biegówkach pod okiem instruktora (lub bez) oraz korzystanie z kompleksu narciarskiego w Krynicy Zdroju (około 30 – 40 minut samochodem); zajęcia będą odbywały się rano i popołudniu tak aby umożliwić skorzystanie z atrakcji Beskidu Niskiego

    Cena: 2250 zł osoba dorosła, 1400 zł dziecko (w tym 300 zł zaliczki/os.; od 7 grudnia zaliczka jest bezzwrotna)

    – zawiera wszystkie elementy programu  wraz z zakwaterowaniem i pełnym wyżywieniem;

    * dojazd we własnym zakresie

    – liczba miejsc ograniczona (maksymalnie 15 – 18 miejsc)

    Zapisy i dodatkowe informacje: karolina.kopocz@gmail.com
    Zdjęcie: Unsplash Pigoff PhotographY

    Poniżej zdjęcia z naszych warsztatów w Dahab. Autorką zdjęć jest Ania Drozd (www.annadrozd.com)…