W NAJBLIŻSZYM CZASIE MEDYTUJEMY W…

 1.

… WROCŁAW, BROWAR MIESZCZAŃSKI (ul. Hubska 44)

TERMIN: 10 czerwca (1.grupa: 10 -13; 2. grupa: 15 – 18)
TEMAT: Jem (to co) kocham i chudnę

„Moje niedoskonałe ciało stanowi doskonały pretekst do tego, abym nie skupiała się na tym co na prawdę ważne. Zrozumiałam, że jeśli się sama nie zaakceptuję, nie ma sensu, abym poszukiwała tej akceptacji na zewnątrz. Nawet jeśli uda mi się „wywalczyć” idealną, upragnioną sylwetkę, zawsze znajdzie się sposób, aby pozbawić mnie mojego fasadowego poczucia wartości. Miałam dość kolejnych diet, metod, odgórnie narzuconych ograniczeń czy morderczych treningów. Chciałam jeść to na co mam ochotę, ćwiczyć wtedy, kiedy mam na to ochotę i przestać przeliczać w głowie kalorie. Patrzeć w lustro i uśmiechać się do siebie.”

Dzielę się w „Jem (to co) kocham i chudnę”, naszej najnowszej książce. Oprócz mojej historii i wskazówek, znajdują się w niej również porady somatoterapeutki i psychosomatyczki (Emilii Żurek) i doradcy żywieniowego (oraz biologa molekularnego – Emilii Lorenc). Nie zabrakło też miejsca na opracowane przez Maćka wiosenno – letnie i jesienno – zimowe śniadania, obiady, kolacje i przekąski. Propozycje tych ostatnich chcemy z Wami wspólnie przygotować na warsztatach we wrocLOVE.

Co wejdzie w skład 3-godzinnych warsztatów?

– krótka rozmowa, w trakcie której podzielę się swoimi doświadczeniami związanymi z akceptacją siebie i powrotem do równowagi

– w poszczególnych grupach przyrządzimy propozycje śniadań (m.in. egipski ful z czarnej soczewicy, żytnie tortille z pomidorowym tofu i aksamitny krem jaglano – kokosowy z owocami sezonowymi), obiadów (m.in. biryani z komosy ryżowej, nadziewane papryki i tajskie zielone curry ze słodką kukurydzą), kolacji (m.in. francuskie pistou z czarną soczewicą i mnóstwem bazylii, prostą sałatę z sosem awokado mojo i zaskakującą zupę arabską z czarnymi oliwkami) oraz przekąsek (m.in. surowe brownie z malinami, marokańskie galaretki z porzeczkami i surowe warzywa z serkiem z awokado i orzechów włoskich). Zapraszamy :)

Miejsce: Studio Kulinarne Browar Mieszczański
I grupa godz. 10-13, II grupa 15-18
Cena: 220 zł/os.
Zapisy i dodatkowe informacje: michalina.sciborska@gmail.com
Info na Fb: https://www.facebook.com/events/1383211438404992/?active_tab=discussion

 2.

… SRI LANKA, ALUTHGAMA, ADARE BEACH VILLA (www.adarebeachvilla.com)

TERMIN: 11 – 18 września 2017* (możliwość przedłużenia pobytu o 7 dni)
TEMAT: odNOWA na Sri Lance vol. 3

Chcesz połączyć egzotyczny wyjazd z relaksem, podniesieniem poziomu energii, pracą z emocjami i troską o własne zdrowie? Chcesz nauczyć się jak korzystać z orientalnych składników i poznać ich właściwości zdrowotne oraz wpływ na emocje? Zapraszamy na kompleksowy program odNOWY na Sri Lance. Jednym z głównych systemów medycznych panujących na wyspie jest ajurweda. Tym razem częścią warsztatu jest również Happiness Program Fundacji Art of Living z unikatową techniką oddechową – sudarshan kriya. Zapraszamy :)

Co wchodzi w skład programu?
– Happiness Program – codzienne sesje oczyszczających, podnoszących poziom energii oraz wydolność, ułatwiających koncentrację, odmładzających technik oddechowych i medytacji prowadzona przez Karolinę Szaciłło, dziennikarkę, autorkę książek o zdrowym stylu życia oraz nauczycielkę technik oddechowych i medytacji certyfikowaną przez Fundację Art of Living. Wśród tych technik sudarshan kriya – jedna z najskuteczniejszych i prawdopodobnie najlepiej zbadana technika oddechowa. Stanowi ona jeden z fundamentów Happiness Program. Sudarshan Kriya oczyszcza organizm z toksyn, a umysł z emocji. Odciąża system immunologiczny przywracając zdrowie oraz głęboko odpręża regenerując system nerwowy i przywracając siły witalne. Widoczne jest to między innymi poprzez redukcję poziomu kortyzolu w organizmie.

– codzienne wykłady (dotyczące zdrowego stylu życia m.in. psychodietetyki, chwili obecnej i jej wpływu na podniesienie efektywności w pracy, radzenia sobie ze stresem etc.)

– codzienna poranna sesja jogi i relaksacji, którą poprowadzi Maciek Szaciłło, kucharz, autor książek kulinarnych, od lat promuje zdrowy styl życia i praktykuje jogę. Ma doświadczenie w prowadzeniu zajęć jogi na wyjazdach. Współpracował z jedną z najlepszych warszawskich szkół jogi.

– warsztaty zdrowego, intuicyjnego gotowania prowadzone przez Maćka – w ich trakcie zdobędziesz nie tylko wiedzę praktyczną. Dowiesz się również m.in. jaki wpływ mają smaki na poszczególne emocje oraz jak je równoważyć. W trakcie wyjazdu odbędą się minimum 2 warsztaty

– zdrowe posiłki wegetariańskie (z masłem sklarowanym, ale bez nabiału) lub wegańskie w ramach autorskiego programu odNOWY – opartego m.in. na oczyszczających surowych warzywach i owocach, lokalnych składnikach (gotuje: Maciej Szaciłło)
* pierwsze 4 dni będziemy oczyszczać ciało – delikatna dieta oczyszczająca oparta m.in. na sezonowych, balijskich owocach
* ostatnie 3 dni stopniowo włączymy węglowodany złożone, pestki i orzechy. Będziemy zajmować się odpowiednim odżywieniem organizmu

  • masaże i zabiegi ajurwedyjskie – dodatkowo płatne

Cena: 3700 zł (1000 zł zaliczki + 2700 zł płatne na miejscu w USD)
– zawiera wszystkie elementy programu 7-dniowej odNOWY wraz z transferem*, zakwaterowaniem i pełnym wyżywieniem
* transfer dodatkowo płatny przy wyborze innego lotu niż reszta grupy
– nie zawiera przelotu*, wizy i ubezpieczenia
* podamy Wam sugestie dotyczące lotów i szczegóły naszej rezerwacji. Najlepiej gdyby udało nam się polecieć jednym lotem. Cena biletu to około 2,5 – 3 tys. zł.
* termin lotu może ulec przesunięciu o 1-3 dni w zależności od dostępności miejsc i ceny biletów
– możliwość przedłużenia pobytu o tydzień – 1050 zł (ze śniadaniami)
– liczba miejsc ograniczona
– drugi tydzień możliwość zwiedzania Sri Lanki z Ewą Piserą, doświadczoną przewodniczką i właścicielką willi (szczegółowych informacji udziela Ewa na miejscu)

Zapisy i dodatkowe informacje:
karolina.kopocz@gmail.com, tel.kom. 697 699 355

Info na Fb:https://www.facebook.com/events/268099263616941/

Poniżej zdjęcia z naszych warsztatów w Dahab. Autorką zdjęć jest Ania Drozd (www.annadrozd.com)…