Tatar z suszonych pomidorów na www.wyborcza.pl :)

Wracamy również na www.wyborcza.pl. Dziś przepis z „Karoliny odNOWA”, naszej nowej książki (16 kwietnia na rynku) na tatar z suszonych pomidorów. Przygotowuje się 10 minut, a konsumuje jeszcze krócej. Link do filmiku znajdziesz tutaj… Zapraszamy :)

Tatar z suszonych pomidorów
100 g suszonych pomidorów drobno poszatkowanych
100 g ogórków kwaszonych pokrojonych w bardzo drobną kostkę
świeżo mielony pieprz do smaku
szczypta soli nierafinowanej do smaku (w zależności od tego jak słone są ogórki)
2 łyżki soku z cytryny
do przybrania: oliwa, seler naciowy, ogórek kwaszony, roszponka, świeżo mielony pieprz

Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki, tak aby smaki się przegryzły. Możemy podać przybrane drobno poszatkowanym (wzdłuż) selerem naciowym, plasterkami ogórka kwaszonego i listkami roszponki.

 

 


KATEGORIE: Bez kategorii

2 komentarzy

  1. Wlasnie przetestowalam. Niesamowicie pyszne! Polecam dodac odrobine drobno posiekanej cebulki. Rewelacja!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

szesnaście − piętnaście =