porcja dla 2 osób
pieczone gruszki/brzoskwinie z kremem z siemienia lnianego (opcjonalnie)
3 gruszki/brzoskwinie, obrane i pozbawione gniazd nasiennych
2 łyżki oleju kokosowego
krem:
pół szklanki mleka kokosowego
czubata łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego (najlepiej w młynku do kawy)
łyżka miodu lub syropu z agawy
świeże lub mrożone maliny do przybrania (opcjonalnie)
ekstra syrop z agawy lub miód (opcjonalnie)
Gruszki/brzoskwinie kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy olejem kokosowym. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem około 20 minut. W międzyczasie miksujemy siemię lniane z mlekiem kokosowym i syropem z agawy. Pieczone owoce podajemy z kremem i malinami. Polewamy syropem lub miodem (opcjonalnie).
Gruszki i krem pyszne. Chyba żaden z 7 deserów mi tak nie smakował, jak ten :)
Dziękujemy :) Ja też jestem fanką tego deseru. Opracowujemy kolejne przepisy, więc proszę śledzić bloga :)
Witam serdecznie,
w wielu przepisach pojawia się syrop z agawy. Nie wiem jak on smakuje więc mam pytanie czy można go zastąpić syropem klonowym (100%). Dostałam taki w prezencie więc może przydałby się do czegoś :) :D
pzodrawiam
Polecamy syrop z agawy, ale taki nierafinowany :) syrop klonowy sprawdzi się doskonale. miłego wieczoru :)
a ja robię mleko kokosowe na ciepło z siemieniem lnianym :)
a podaję z kaszą jaglaną i wtedy to już mam super extra śniadanie lub inne danie w ciągu dnia